Müftülüğümüzden

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile bir konferans gerçekleştirildi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Etimesgut Kaymakamı Fuat GÜREL, Etimesgut Müftüsü Yunus CAN, Etimesgut’ta görev yapan Cami ve Kur’an Kursu görevlileri katıldı.

Program, Tevhit Cami İmam Hatibi Selahattin TAŞDEMİR’in Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Türk tasavvuf Musiki korosu tarafından okunan salâ ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Etimesgut Müftüsü Yunus CAN konuşmasında; ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftasının amacı, toplumda camiler hakkında farkındalık oluşturmak olduğu söyleyen Müftü CAN, İnsanlık Dünyayı imar etmeye başlamadan önce mabedi inşa etti. Sonra da şehri. Bu anlamda Kâbe ve Şehirlerin anası ümmül- kura medeniyetin beşiğini teşkil etmektedir.

Bu gelenek, Hz. Muhammed de, Medine mescidi ve yesribin Medine’ye dönüşümü ile devam etti dedi.’’

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara İl müftü yardımcısı Mustafa TEKİN de konuşmasında; ‘’Cami ve Medeniyet ilişkisine vurgu yaparak, Camiden elde edilen bilgiler bilince dönüştüğünde bir anlam ifade eder. Farklılıklarımız, caminin kuşatıcılığının altında tevhide, oradan da vahdete dönüştüğünde camiler anlam kazanacaktır dedi.’’

Ankara İl müftü yardımcısı Mustafa TEKİN’e konuşması sonunda Etimesgut Kaymakamı Fuat GÜREL tarafından çiçek takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekimi ile program son buldu.